Kodėl verta įsirengti laistymo sistemą?

 

Kodėl verta įsirengti laistymo sistemą?

 

Žiema yra geriausias metas planuoti darbus vasarai. Daugelis žmonių pradeda planuoti savo vasaros atostogas, vaikų stovyklas ir kitus darbus. Dabar taip pat yra tinkamas metas pagalvoti apie laistymo sistemą. Tai puikus pasirinkimas asmenims, kurie pavargsta vaikščioti su žarna arba nori gražesnės vejos.

 

Laistymo sistemos padeda sutaupyti nemažai laiko ir padidinti namų estetikos turtinę vertę. Turėdami tokią sistemą savo namuose, Jūs nuolatos galėsite grožėtis žalia ir sveika žole. Net kai išvykstate atostogauti ar kelias dienas nebūsite savo namuose, laistymo sistemos vis tiek palaistys Jūsų žolę. Pinigus taupyti mėgsta visi, o laistymo sistemos yra nustatomos pagal tam tikrą laiko grafiką, tad jos galės Jums padėti sutaupyti mokant už vandenį. 

 

Kaip laistymo sistemos padeda sutaupyti?

 

Dažnai žmonės pamiršta atjungti žarną po augalų ar žolės laistymo, todėl gali sugadinti sodą, veją ir padidinti vandens sąskaitą. Tinkamai suprojektuota laistymo sistema padeda užtikrinti, kad bus purškiamas tik reikiamas kiekis vandens. Šių laikų technologijos yra tokios pažangios, kad jos automatiškai gali aptikti vandens kiekį ir nustatyti ar jo pakanka.

 

Kokio tipo yra laistymo sistemos?

 

Yra dvi pagrindinės laistymo sistemos:

  • Lašelinis drėkinimas - vanduo tiekiamas augalams prie šaknų, tai yra efektyviausias drėkinimo būdas, bet ir pats brangiausias, jei yra laistoma veja ir naudojamas specialus vamzdelis kuris yra užkasamas ir išvedžiojamas kaip grindinis šildymas. Toks sprendimas yra tinkamiausias mažiems sodams. Tačiau būna ir lašelinis vamzdelis, kuris vedžiojamas paviršiuje ir jis negali būti užkastas, nes augalų šaknys jį užkimš, toks lašelinis laistymas yra pigesnis ir skirtas želdynų laistymui. 

  • Drėkinimas purkštuvu - labiausiai pasirenkama laistymo sistema, nes vanduo tiekiamas ant vejos ir sodo teritorijose, naudojant purkštuvus, kurie gali laistyti didesnius plotus.
     

 Laistymo įrangą galite susimontuoti patys

 

Laistymo sistemą galite susimontuoti ir patys. Mes esame savo tinklaraštyje pateikę pamoką, kaip tai galite pasidaryti patys. Taip pat, internete yra daug informacijos ir vaizdo įrašų, kurie pateikia montavimo instrukcijas. 

 

Turėsite patogumą

 

Kaip jau ir minėjome, laistymo sistemos yra automatizuotos ir leidžia nustatyti laistymo grafiką. Todėl Jums nereikės nerimauti, kad veja arba sodas nėra palaistyti. Tai yra tik viena iš daugelio priežasčių, kodėl vis daugiau žmonių įsirengia šią sistemą savo namuose. 

 

Nuoseklus vejos drėkinimas

 

Jūs galite tiekti tikslų drėgmės kiekį, bet kuriuo paros metu. Dauguma ekspertų teigia, kad tinkamiausias laikas laistyti veją yra ankstus rytas, kol dar nėra saulė patekėjusi. Vejos laistymas prieš saulės šviesą, padeda išvengti per didelio vandens išgaravimo, todėl vejai ir sodui yra suteikiama daugiau laiko sugerti reikiamą drėgmę.